Welke cadeaus bewaart u? Iedereen kent het wel. De jaarlijkse verjaardag waar u de familie en vrienden uitnodigt. Iedereen neemt fatsoenshalve een kleinigheidje voor je mee en hoopt dat je blij bent met het cadeautje. De bekende cadeaus passeren ook dit jaar weer de revue: “douchepakketje”, “kadobon”, “bosje bloemen” en het “flesje wijn”. Cadeaus die zeker welkom zijn, maar verre van origineel te noemen. Meestal ben ik na een week alweer vergeten van wie ik dergelijke kadobon heb gekregen.

Persoonlijk vind ik dat het cadeautje iets zegt over de gever. Uiteraard mag u “een gegeven paard niet in de bek kijken”, maar toch mis ik vaak de originaliteit. Het zegt iets over de gever of hij/zij moeite heeft gedaan om een passend cadeau voor die persoon te vinden. In mijn optiek getuigt het “flesje wijn” of het “douchepakketje”, van laksheid om de moeite te nemen.

Daarnaast is het vinden van een origineel cadeautje ook een hele taak. “Wat heeft die persoon nodig?”, “Waar maak ik hem nou echt blij mee?” en “Welk cadeautje wordt bewaard?”. Voor mij belangrijke vragen voor het vinden van een passend cadeau. Cadeaus die so-wie-so bewaard worden zijn cadeaus die gepersonaliseerd zijn. Bijvoorbeeld; het wijnglas waar de kinderen een mooie tekening op hebben gemaakt. Daarnaast ben ik persoonlijk niet zo creatief en heb geen kinderen, dus dat idee klinkt leuk, maar is onrealistisch. Via het internet kwam op een website terecht (www.naamkado.nl), waar ze kant-en-klare gepersonaliseerde cadeau’s aanbieden. Kant-en-klaar vond ik al een prettig idee, want zo hoefde ik niet zelf nog creatief te gaan doen. Maar nog veel belangrijker, de cadeaus zijn persoonlijk, want op alle producten word een naam/persoonlijke tekst gemaakt. Ook is de keuze ruim, zowel voor kinderen als volwassenen. Producten die onder andere worden aangeboden zijn sleutelhangers, kamerdeurplaatjes, voordeurplaatjes, pennen en speelgoedvrachtwagens.