Ieder jaar kent zijn favorieten en trends in babynamen. Bij Naamkado zien wij al tientallen jaren namen voorbij komen en weten precies welke namen veel voorkomen.

Zo graveerden we vorig jaar met grote regelmaat de trendnamen voor jongens: Liam, Sem en Lucas. Voor meisjes graveerden we vaak Emma, Julia, Sophie en Mila.

In 2016 zag we veel namen terugkeren, maar ook veel nieuwe bijzondere namen opkomen. Zo zagen we bij de jongensnamen de trend in Liam, Daan, Noah en Lucas. Bij de meiden zag we Anna, Liv , Fenna en Evi regelmatig voorbijkomen. Ook de SVB.nl bevestigd deze trend.

Een aantal populaire namen zijn ook van bekende beroemdheden of hun kroost. Zo zijn er veel meisjes jaren geleden naar Britney Spears vernoemd. En nu zie je regelmatig bestellingen voor kamerdeurplaatjes naamkado.nl/product/kamerdeurplaatjes-keuze-uit-9-modellen-met-naam-gratis-sleutelhanger-ook-met-je-naam/ met namen zoals Rafael (van der Vaart), Yfke (Sturm), Uma (Thurman) of Knox (Angelina Jolie en Brad Pitt).

Ook zien we verschil in provincies. Zo worden er in en rond Zeeland veel meisjes Fleur genoemd. In Noord-Holland komt Emma of Lucas vaker voor.

Een andere trend die wij nog veel vaker hadden gezien, zijn de vernoemingen naar steden of landen, zoals London, Paris, Austin en Asia. Ook de hele bijzondere kindernamen blijven we goed herrineren, zoals Déjà, SamSam, Smiley en Rehab.

Wat we wel in de afgelopen jaren hebben gezien is dat namen een stuk korter worden. Vroeger graveerden we op vaak op de tebbybeer met broche http://test.naamkado.nl/product/broche-met-je-naam-en-gratis-teddybeer/ de meisjesnamen vaker een –tje of –inne in de naam. Denk aan Marianne, Maartje of Danielle.

Het graveren van gepersonaliseerde producten blijft erg leuk. We zien door de producten van Naamkado heel veel namen voorbij komen en ieder jaar weten wij precies welke trends er in zijn!


De meeste gegraveerde babynamen van 2016 


 

Bekijk ook..

auto met naam en tekst
bagagelabel
balpen
bedrukte sleutelhanger
behalen van b rijbewijs
bievenbusnaamplaatje
brievenbusplaatje
camion
dashboard
dashboardplaatje
deurbordje
deurnaamplaat
deurnaamplaatje
deurplaatje
gegraveerd
goedkope pen
Kadoset
kadotas
kamerdeurplaatje
kinderkamerdeur
kinderplaatje
licht metalen
luxe
luxe metalen pen
messing sleutelhanger
met je naam
naambord
naambordje
naamplaat
naamplaatje
naamplaat met gravering
naam sleutelhanger
pen met naam
personalisering
plaatje
reislabel
sleutelhanger
sleutelhanger met naam
tekst en naam op truck
tekstplaat
tekstplaatje
truck
voordeurplaatje
vrachtwagen met eigen naam tekst
vrachtwagenzeil met naam

..

babynamen
gegraveerde
gepersonaliseerde producten
kindernamen
populaire namen
trendnamen