Naam sleutelhanger

Naamkado levert handige sleutelhangers met naam en andere gegevens.

Voor veel ouders/verzorgers een bekende situatie; “Je kind komt terug van school en is zijn gymtas vergeten”. Voor volwassenen is logischer om regelmatig te checken of hij/zij alles bij zich heeft.

Kinderen zijn daarentegen sneller afgeleid en niet bezig met of hij/zij alle spullen bij zich heeft. Dit is een natuurlijke fase in de ontwikkeling, maar bijzonder vervelend voor de ouder/verzorger als hij voor de zoveelste keer een nieuwe etui of tas kan gaan kopen, omdat deze niet meer terug te vinden is.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om te voorkomen dat uw kinderen spullen kwijtraken. Alleerst is het belangrijk om het kind bewust te leren dat hij zijn spullen kan controleren, zodat hij minder snel iets vergeet/verliest.

Door het regelmatig herhalen van de informatie, word het voor het kind ook logisch en vanzelfsprekend om dit te controleren. Ook is een handvat of koordje aan bijvoorbeeld een lunchbox erg handig of een sleutelhanger aan een sleutelbos.

Toch kunt u er niet vanuit gaan dat uw kind altijd aan zijn spullen zal denken. Een handigere oplossing zijn naamplaatjes, labels of sleutelhangers met zijn naam erop. Op sommige naamplaatjes is het zelfs mogelijk om een adres en/of telefoonnummer te noteren.

Uit eigen ervaren weet ik wel dat handgeschreven stickers o.i.d. geen lange levensduur heeft aan bijvoorbeeld de gymtas. Het handigst zijn de naamplaatjes/sleutelhangers waar de naam niet af te krijgen is, bijvoorbeeld doordat het gegraveerd is.

Een sleutelhanger vind ik persoonlijk het gemakkelijkst, want deze kunnen tussendoor ergens anders aan gemaakt worden, bijvoorbeeld aan de fietssleutel, rugzak, schooltas, zwemtas of aan de tas voor het schoolreisje.

Het voordeel van deze laatste methode is dat als uw kind dan toch zijn spullen vergeet, er hoogst waarschijnlijk iemand anders zal zijn die zijn spul zal vinden en dan ook meteen zal zien van wie het is.